ПРОБИОТИКИЙН ҮҮРЭГ
- Хориглох үүрэг (Эмгэг төрөгч нян бактери болон вирус гэдэсний хана руу нэвтрэхээс урьдчилан сэргийлнэ)
- Бактероцит (Бактерийг устгах буюу идэвхгүй болгодог)
- Тэжээлийн үүрэг (Эрдэс, амин дэмийн шимэгдэлтийг нэмэгдүүлдэг)
- В1, B6, B, B12, K зэрэг витаминуудыг нийлэгжүүлэх
- Бодисын солилцооны үүрэгтэй
- Дархлаа дэмжих
- Харшлын урвалыг дарангуйлах
- Цусан дахь холестериний түвшинг хянах г.м бидний бие махбодид олон үүрэг гүйцэтгэдэг.
- Хоол боловсруулалтыг дэмжих
ХООЛ ШИНГЭЭЛТИЙГ ХЭРХЭН НЭМЭГДҮҮЛЭХ ВЭ?
- Пробиотик хэрэглэх- Пробиотик нь:
- Ходоодонд байх хоол боловсруулах үүрэгтэй бактерийн өсөлтийг дэмжинэ
- Ходоодны цочромтгой байдлыг бууруулж, халдвараас сэргийлнэ
- Хоол хүнс дамжин өнгөрөх хугацааг хурдасгадаг байна
- Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөний тэнцвэрийг хангах
- Хий дүүрэнгийг багасгах г.м олон талын ашигтай.
- Шингэн зүйл уух- Хоёр цаг тутамд 200 мл ус уух
- Зажилах- Хоол боловсруулалт ходоод биш аманд эхэлдэг. Тиймээс хоол хүнсийг сайтар жижиглэж зажилласны дараа л залгих хэрэгтэй. Шүлсэнд нүүрс ус нь эхний задралд ордог.
- Хооллох дадал- Тодорхой цагт хооллох нь боловсруулалтанд тустай бөгөөд өдөрт 5-6 удаа бага багаар хооллох хэрэгтэй.
- Хоол хүнсээ зөв зохицуулах- Хоорондоо зохицох болон үл зохицох хоол хүнс гэж байдаг бөгөөд эдгээр нь таны хоол боловсруулалтанд хамаатай юм.
- Йога- Хэрвээ та хоол идсэний дараа боловсруулж шингээхэд хүндрэлтэй байдаг ба гэдэс дүүрэх зэрэг бие тань таагүй байдаг бол йогийн дасгал таньд тус болно.